fbpx

Katriina Sarekoski

OTM, varatuomari

  • Johtava lakimies
  • Juridisten asiantuntijapalveluiden esimiestehtävien lisäksi osallistun mm. yhdistyksen tilaisuuksien suunnitteluun ja jäsenpalveluiden kehittämiseen sekä hoidan edunvalvontatehtäviä yhdessä Suomen Kiinteistöliiton kanssa. Hoidan sopimuksen mukaan koulutustilaisuuksia sekä asiantuntijakäyntejä jäsentaloyhtiöissä. Laadin myös asiantuntijalausuntoja sekä hoidan muita kirjallisia toimeksiantoja, kuten yhtiöjärjestysmuutoksia, osakeanteja, sopimuksia yms. sekä annan puhelinneuvontaa.
  • Yli 20 vuoden kokemus juridisista työtehtävistä, mistä Kiinteistöliitto-yhteisön palveluksessa 10 vuoden ajan. Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n palveluksessa vuodesta 2013 ja sitä ennen Suomen Vuokranantajat ry:ssä lakimiehenä ja johtavana lakimiehenä. Aiemmin työskennellyt lakimiehenä kiinteistöjuridiikkaan erikoistuneessa lakiasiaintoimistossa sekä asianajotoimiston, perintäyhtiön, tuomioistuinlaitoksen ja pankin palveluksessa.
  • Suosittu luennoitsija ja kouluttaja, yli 150 luento- ja koulutustilaisuutta vuodesta 2009. Toiminut Kiinko Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:n ja Koulutussäätiön kouluttajana vuodesta 2011 lähtien huoneenvuokra-, asunto-osakeyhtiö- sekä perintäjuridiikassa sekä tutkinto- (mm. ITS, IAT, KISI, ANT, VIK, YKV, KED, VuT ja LVV) että ajankohtaiskoulutuksissa. Valittu Kiinkon ykkösluennoitsijaksi vuonna 2019.
  • Erityiset mielenkiinnon kohteet: asuinkiinteistöjen juridiikka; asunto-osakeyhtiölainsäädäntö ja huoneenvuokra-asiat sekä vapaaehtoinen ja oikeudellinen perintä.
  • Julkaisut: Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä (2015), Taloyhtiön hallitus – Vastuut ja velvollisuudet -ekurssi (2015), Kiinteistöalan lakikirja -toimituskunnan jäsen (2008-2020) sekä lukuisia artikkeleita ja asiantuntijakirjoituksia kiinteistöalan julkaisuissa.
  • Pienen lapsen äiti ja arjen organisoija, joka uskoo, että jokaisesta haasteesta voi löytyä uusi mahdollisuus.