fbpx

Jäsenyys

Oletko toiminta-alueellamme (mm. Hyvinkää, Riihimäki, Mäntsälä, Loppi) sijaitsevan taloyhtiön hallituksessa tai isännöitsijänä? Taloyhtiönne jäsenyys paikallisessa kiinteistöyhdistyksessä takaa teille puolueettomat palvelut alan asiantuntijoilta

Ellei taloyhtiö ole vielä paikallisyhdistyksen jäsen, nyt kannattaa liittyä. Liittymislahjaksi myös Hyvinkään-Riihimäen-Mäntsälän Kiinteistöyhdistyksen Tuntosarvet, tulkki ja herätyskello -kirjan, joka on julkaistu yhdistyksen juhlavuotena 2020.

Kun taloyhtiösi hallituksen jäsenenä tai isännöitsijänä tarvitset neuvoja toimintasi tueksi, saat ne palvelukeskuksemme, Kiinteistöliitto Uusimaan, lakimiehiltä, teknisiltä asiantuntijoilta sekä muulta henkilökunnalta. Lisäksi sinulla on käytettävissä alueellinen lakineuvonta. Myös kattojärjestömme Suomen Kiinteistöliiton palvelut ovat jäsentalojen käytössä.

Miksi kannattaa olla jäsen?

Asiantuntijamme ovat taloyhtiön juridiikan ja tekniikan erityisasiantuntijoita. Neuvontatiimimme vastaa vuodessa yli 10 000 kysymykseen. Suuri kysymysten määrä ja niihin haettavista vastauksista kertyvä kokemus tuo tiimillemme osaamista, jota ei muualta saa. Jo yksi neuvontapuhelu tai koulutuksissa saatu oikeasti asiantunteva ohje voi helposti säästää vuosimaksun moninkertaisesti. Lisäksi lehti ja tiedotteet pitävät hallituksen ja isännöitsijän ajan tasalla taloyhtiöitä koskevista ohjeista ja säännöistä sekä uusista mahdollisuuksista.

Paljonko jäsenyys maksaa?

Tyypillinen vuosimaksu on +/- 200 €. Maksu määräytyy yhtiön tilavuuskuutioiden mukaan. Asuntoa kohti maksu on yleensä muutamia euroja vuodessa.

Mitä jäsen saa?

Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa jäsenyhtiön lakiasioissa ja tekniikassa, lausuntoja, asiantuntijakäyntejä, apua sovintoneuvotteluihin, yhtiöjärjestysmuutoksiin, osakeanteihin, sopimusasioihin tai vaikka eri palveluiden kilpailutukseen.  Lisäksi jäsenmaksuun sisältyvät muun muassa Suomen Kiinteistölehti, koulutustilaisuudet, sähköinen jäsentiedote sekä Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen (HTHJ) -koulutus.

Mitkä ovat yleisimmät neuvonnan aiheet?

Toistuvia aiheita ovat esimerkiksi kunnossapidon tai korjausvastuun jakautumiseen liittyvät kysymykset, katto-, julkisivu- ja putkistosaneerauksiin tai muihin peruskorjauksiin liittyvä valmistelu, päätöksenteko ja kustannustenjako. Tuoreimpina aiheina esiin ovat nousseet sisäilmaongelmien selvittäminen ja sähköautojen lataukseen liittyvät kysymykset.